Begagnad keramik

Begagnad keramik

Har du någonsin gått runt på en loppmarknad och snubblat över ett fascinerande keramikföremål? På många loppisar och i många second hand-butiker finns det nämligen ganska mycket härlig keramik som man kan fynda. Själv hittade jag riktigt fina saker när jag var på jakt efter ny keramik i Ystad.

Keramik är ett populärt val för dem som vill skapa unika konstverk eftersom det är mycket formbart och detta gör att konstnären enkelt kan förverkliga sin fantasi. Keramik tar lätt form, vilket gör det lätt att forma till olika former – vilket också innebär att bitar kan gå sönder – så kanske är det inte den bästa idén att köpa bitar från en marknad om du är ute efter något fläckfritt och vackert. Keramik kommer i många olika former, muggar, skålar, fat, figurer, krukor osv.

Att hitta fantastiska skapelser bland rester kan dock visa sig vara bättre än att köpa en dyr keramik i affären. Keramik tillverkas ofta av lera, som är ett material som används ofta inom konsten eftersom det är lätt att forma. Det är också ganska motståndskraftigt när det väl torkat. Det är lätt att hitta koppar och fat i keramik på loppmarknader för en billig peng, men de kommer många gånger att ha någon form av defekt eller brist på färg. Personligen tycker jag dock att det är lite charmigt när det jag köper har en brist på något sätt, inte för stor såklart. Det visar att det jag köper har varit med om saker tidigare, det får en helt annan karaktär i jämförelse med det som är helt nytt. Dock får det inte glömmas att man också kan hitta helt nya saker i second hand-butiker, något som någon har köpt nytt men inte använt, vilket gör att det är nyskick. Det är så jag har hittat mycket fin keramik i Ystad.

Kommentarer är stängda.